Contactformulier

Bel mij later terug

Contact
Vragen over Cloud

Hoe werk je in de cloud?

Updates Hoe werk je in de cloud?

 

Werken in de cloud is anno 2020 niet vreemd meer. Volgens het IDC Cloudview Survey werkte in 2018 ruim 80% van de bedrijven in de cloud werkt. We kunnen dan ook wel stellen dat cloud meer is dan een trend of hype, het is de nieuwe norm. Maar toch krijgen we nog steeds veel vragen over de cloud. En ook op internet wordt er veel naar gezocht. Daarom bespreken we in een serie blogitems de verschillende vragen over de cloud.

In dit tweede blogitem hebben we het over hoe de cloud werkt.

 

Vergelijk het met de levering van gas, water en licht

 

Cloud computing kan eigenlijk het best worden vergeleken met de levering van gas, water en licht. Niemand heeft een eigen ‘bron’ naast zijn huis staan en ook hebben we geen directe verbinding lopen naar onze eigen persoonlijke bron bij een leverancier. We hebben simpelweg een verbinding met een ‘cloud’ van bronnen. Waar ons gas, water en licht precies vandaan komt is niet te zeggen en maakt in de basis ook niet uit. Het is er altijd. En als je meer nodig hebt? Dan gebruik je het en betaal je daar gewoon voor.

Dit geldt ook voor werken in de cloud. Het is er altijd en je kunt er overal bij zolang je maar een actieve internetverbinding hebt, en natuurlijk de juiste inloggegevens. Je bestanden, software, e-mail etcetera staat ergens op een server die in een datacenter staat. Met je login gegevens log je in op de server en zo heb je toegang.

 

Hoe zet je iets op de cloud?

 

1. Selecteer de bestanden die je wilt uploaden

Er wordt een backup gemaakt van alle bestanden en mappen die je kiest, de bestanden worden dus geupload naar de server. Zodra de eerste back-up is voltooid, worden vervolgens automatisch eventuele wijzigingen in je bestanden doorgevoerd en hoef je dus niet opnieuw een back-up te maken. Nieuwe bestanden moet je wel uploaden maar worden aan de bestaande backup toegevoegd.

 

2. Je bestanden worden geüpload naar de cloud opslag

De cloud provider maakt automatisch een back-up van je bestanden naar de Cloud op verschillende tijdstippen per dag, tevens worden bestanden live gesynchroniseerd naar de cloud opslag. Alle bestandsoverdrachten naar de cloud zijn veilig en worden bijna altijd beschermd door een encryptie.

 

3. Toegang tot je bestanden vanaf elke locatie, op ieder moment

Met de cloud sla je bestanden op in de cloud, een veilige externe server. Je bestanden zijn niet alleen veilig, maar ze zijn ook toegankelijk vanaf elk apparaat, altijd en overal in de wereld. De cloud providers hebben de noodzaak voor andere opslagmedia volledig geëlimineerd, al je bestanden zijn nu bij je waar je ook gaat of staat.

Terug naar overzicht

Duurzamere en daarmee slimme ICT oplossingen

Is jouw organisatie afhankelijk van een 24/7 uptime en kan je geen seconde zonder een goed werkende ICT omgeving? Laat ons je dan adviseren tijdens een adviesgesprek.

Neem direct contact op met +31 85 4873450 of:

Laat je door ons terugbellen