Contactformulier

Bel mij later terug

Contact
Vragen over Cloud

Veiligheid van werken in de cloud

Updates Veiligheid van werken in de...

Werken in de cloud is anno 2020 niet vreemd meer. Volgens het IDC Cloudview Survey werkte in 2018 ruim 80% van de bedrijven in de cloud werkt. We kunnen dan ook wel stellen dat cloud meer is dan een trend of hype, het is de nieuwe norm. Maar toch krijgen we nog steeds veel vragen over de cloud. En ook op internet wordt er veel naar gezocht. Daarom bespreken we in een serie blogitems de verschillende vragen over de cloud.

In dit vijfde blogitem hebben we het over de veiligheid van werken in de cloud.

 

Is werken in de cloud veilig?

 

Misschien wel de meest gestelde vraag over de cloud: hoe veilig is de cloud nu eigenlijk? Hoe veilig is uw data in de cloud? Is opslaan in de cloud veilig? Is het überhaupt wel veilig om in de cloud te werken?

Het antwoord: ja, de cloud is veilig. Maar het hangt van twee dingen af. Ten eerste hangt de veiligheid af van de kwaliteit van jouw eigen ict-afdeling. Hoe richt deze de processen en techniek in, zodat er geen ‘achterdeur’ openstaat die mogelijk voor datalekken zorgt? Als je de cloudomgeving outsourcet, regelt een ict-dienstverlener dit voor je.

Ten tweede bepalen de kwaliteit en mogelijkheden die de cloudprovider biedt de veiligheid van jouw data. Een gedegen cloudprovider als Microsoft is een expert in informatiebeveiliging. Microsoft hanteert op de meeste diensten standaard data-encryptie, zowel in opslag als in verbindingen. En de cloudsystemen worden continu geüpdatet.

De veiligheid van digitale data wordt bepaald door de kwaliteit van de ict-afdeling of dienstverlener die deze beheert. Deze houdt namelijk in de gaten of alles up-to-date is. Dit geldt altijd, of je nu in de cloud werkt of niet. Staat de data in de cloud, dan is het óók belangrijk dat de cloudprovider de data goed beveiligt.

Als je gebruikmaakt van een goede, geoutsourcete cloudwerkplek sla je beide vliegen in één klap: een sterke beveiliging via de cloudprovider én een professioneel ict-beheer. Je data is dan meestal veiliger dan wanneer je niet in de cloud werkt. En omdat je dan geen omkijken meer hebt naar gegevensbeveiliging, houd je ook nog eens extra tijd over voor de kerntaken van jouw bedrijf. Een win-winsituatie dus!

Terug naar overzicht

Duurzamere en daarmee slimme ICT oplossingen

Is jouw organisatie afhankelijk van een 24/7 uptime en kan je geen seconde zonder een goed werkende ICT omgeving? Laat ons je dan adviseren tijdens een adviesgesprek.

Neem direct contact op met +31 85 4873450 of:

Laat je door ons terugbellen