Contactformulier

Bel mij later terug

Contact

Waarom de ICT-omgeving van je organisatie altijd beschikbaar moeten zijn

Updates Waarom de ICT-omgeving van ...

 

Data moet altijd aanwezig zijn en mag niet verloren gaan. Soms gaat er iets mis en dan is je data niet beschikbaar en / of in het ergste geval gaat er informatie verloren. We hebben het dan over de beschikbaarheid. Dit geeft aan in hoeverre een ICT-dienst, systeem of component toegankelijk is voor de geautoriseerde gebruikers.

 

Twee belangrijke vragen bij uitval van de ICT-omgeving

 

Bij uitval van de ICT-omgeving kun je je als organisatie twee belangrijke vragen stellen:

 

•  Hoelang mag het duren voordat het ICT-platform voldoende hersteld is, zodat gebruikers deze weer kunnen gebruiken. Ook wel de Recovery Time Objective (RTO) genoemd;

• Hoeveel data mag verloren zijn gegaan. Met andere woorden; de verstreken tijd sinds de laatste volledig herstelbare back-up. Ook wel de Recovery Point Objective (RPO) genoemd.

 

Natuurlijk streef je ernaar om zowel de RTO als de RPO zo laag mogelijk te houden.

Uiteraard betekent dat er een complexe ICT-infrastructuren aangelegd moeten worden. Bijvoorbeeld een geheel nieuwe server infrastructuur met moderne opslag. Hiermee kan een aangesloten apparaat altijd via meerdere verbindingen communiceren met allerlei installaties, het internet en applicaties binnen uw organisatie. Mocht er door storing een verbinding uitvallen, dan vangen de andere verbindingen het op.

Dit resulteert in een IT-omgeving die altijd beschikbaar is. De servers kunnen uitvallen of updates kunnen mislukken, toch blijft alles functioneren. Hiermee kan downtime worden vermeden – en dat is precies wat je als bedrijf wilt. Want downtime heeft negatieve gevolgen voor je bedrijf.

 

NI20 sluit je aan op de toekomst

 

De installaties en netwerken die wij van onze klanten monitoren, worden regelmatig geoptimaliseerd om storingen te voorkomen. Ook als wij onderhoud plegen zorgen wij dat er geen downtime is, door zoveel mogelijk werk voor te bereiden. Zo kunnen jouw werknemers gewoon doorwerken, terwijl wij werkzaamheden uitvoeren. Nieuwe installaties of implementaties kunnen op basis van een “proof of concept” en gaan altijd volgens onze standaard “migreren zonder downtime”.

Terug naar overzicht

Duurzamere en daarmee slimme ICT oplossingen

Is jouw organisatie afhankelijk van een 24/7 uptime en kan je geen seconde zonder een goed werkende ICT omgeving? Laat ons je dan adviseren tijdens een adviesgesprek.

Neem direct contact op met +31 85 4873450 of:

Laat je door ons terugbellen