Contactformulier

Bel mij later terug

Contact
Downtime kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een technisch mankement of een webhosting die niet toereikend is.

Waarom downtime negatieve gevolgen heeft voor jouw organisatie

Updates Waarom downtime negatieve g...

 

Het klinkt misschien cliché, maar tijd is geld – ook in jouw organisatie. Voor de meeste fabrikanten en bedrijven is downtime de grootste bron van verloren productietijd. Zoals je waarschijnlijk al weet, is downtime een periode waarin een machine niet in productie is (letterlijk, down). Ook kan de term worden gebruikt wanneer een website of een netwerk niet bereikbaar is.

Downtime kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een technisch mankement of een webhosting die niet toereikend is. Maar er kan ook bewust worden gekozen om ‘down te gaan’, om onderhoud te kunnen plegen.

 

Gevolgen voor klanten

Het gaat trouwens niet alleen om het effect van downtime op nieuwe klanten. Zelfs de loyale klanten raken geïrriteerd en kunnen op zoek gaan naar een alternatief. Het doet er eigenlijk niet zo gek veel toe in welke sector je werkzaam bent of wat je verkoopt – klanten lopen over naar de concurrent. Daarom is het zo verschrikkelijk belangrijk om downtime van je netwerk, installaties en websites te voorkomen.

 

Gevolgen voor je medewerkers

Maar ook intern kan downtime negatieve gevolgen hebben. Wanneer binnen jouw organisatie het netwerk niet naar behoren werkt, en vaak eruit ligt, kan dit effect hebben op de productiviteit en werktevredenheid van je eigen werknemers. Deadlines kunnen niet op tijd worden gehaald, mails naar klanten kunnen niet worden verstuurd en de werkdruk loopt op.

 

Gevolgen voor je merk

Een website die om de haverklap uit de lucht is, verliest zijn aanzien. Dat geldt ook voor installaties die niet werken doordat het netwerk plat ligt. Dan hebben we het nog niet eens over de verwoestende gevolgen voor je merknaam. Je website is bijvoorbeeld de plek bij uitstek om een eerste goede indruk te maken. Klanten vinden het nu eenmaal moeilijk vertrouwen te hebben in een bedrijf dat er nog niet eens in slaagt zijn website aan de praat te houden. Daarom is het ook belangrijk voor bedrijven en instellingen om betrouwbare webhosting te gebruiken.

 

Gevolgen voor je omzet

Als je website of installatie down is, dan kun je het wel schudden als het gaat om verkoop(kansen) en productie. Bijvoorbeeld: het fenomeen ‘online shoppen’ is beslist iets waaraan iedereen nu wel gewend is. Dat neemt niet weg dat klanten nog steeds een beetje schichtig kunnen zijn om hun bestellingen online te doen. Met andere woorden, als jouw site het tijdens het spitsuur laat afweten, bezorg je bezoekers een wel heel gemakkelijk excuus om de bestelling halverwege af te breken om bij de concurrent te gaan kijken.

Ben je een relatief klein bedrijf? Dan kost elke minuut downtime je gemiddeld tussen de 150 en 450 euro. Een onderzoek bij grotere bedrijven toonde aan dat downtime al snel meer dan 6000 euro per minuut kan kosten. Bij zo’n groot bedrijf als Amazon kost 1 seconde (!) downtime al meer dan 200.000 euro.

Natuurlijk, veel hangt af van het soort bedrijf dat je hebt, maar je begrijpt wat we bedoelen – het is niet iets wat je moet willen!

 

NI20 helpt jouw organisatie

Daarom blijven wij van NI20 de installaties en netwerken van onze klanten altijd monitoren. Niet om alleen in te grijpen wanneer er een foutmelding is, maar om ons juist te focussen op de optimalisaties en het voorkomen van storingen. Ook als wij onderhoud plegen zorgen wij dat er geen downtime is, door zoveel mogelijk werk voor te bereiden. Zo kan jouw bedrijf gewoon doorwerken, terwijl wij werkzaamheden uitvoeren. NI20 staat bekend om haar migraties zonder downtime en proof of concepts.

Terug naar overzicht

Duurzamere en daarmee slimme ICT oplossingen

Is jouw organisatie afhankelijk van een 24/7 uptime en kan je geen seconde zonder een goed werkende ICT omgeving? Laat ons je dan adviseren tijdens een adviesgesprek.

Neem direct contact op met +31 85 4873450 of:

Laat je door ons terugbellen