Contactformulier

Bel mij later terug

Contact
Vragen over Cloud

Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

Updates Wat zijn de voordelen van w...

Werken in de cloud is anno 2020 niet vreemd meer. Volgens het IDC Cloudview Survey werkte in 2018 ruim 80% van de bedrijven in de cloud werkt. We kunnen dan ook wel stellen dat cloud meer is dan een trend of hype, het is de nieuwe norm. Maar toch krijgen we nog steeds veel vragen over de cloud. En ook op internet wordt er veel naar gezocht. Daarom bespreken we in een serie blogitems de verschillende vragen over de cloud.

In dit derde blogitem hebben we het over de voordelen van werken in de cloud.

 

Waarom werken in de cloud?

Waarom zou je met je organisatie in de cloud gaan werken? Je kunt beter vragen, waarom niet!

 

1. Kosten

Je hoeft niet of nauwelijks servers en bijbehorende software aan te schaffen. Je betaalt simpelweg een bedrag per maand voor het gebruik van de hardware en software in de cloud. Je hoeft dus geen hoge investeringskosten te doen – light asset! Dat zorgt er ook voor dat de kosten voor IT veel inzichtelijker zijn en vooraf zijn te begroten. Tevens bespaar je op elektriciteitskosten voor stroom en koeling van een eventuele serverruimte. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die geheel of gedeeltelijk overstappen naar de cloud gemiddeld 20% kosten besparen.

 

2. Beschikbaarheid

Cloud diensten zijn altijd en overal beschikbaar. Hierdoor maakt het niet uit waar u bent, u kunt altijd en overal werken. Op kantoor, maar ook thuis of onderweg heeft u exact dezelfde diensten tot uw beschikking. Zolang u maar een actieve internetverbinding heeft. Tevens werken de meeste cloud services ook goed op tablet en smartphones.

 

3. Flexibiliteit

Cloud diensten zijn bijna oneindig schaalbaar. Heb je bijvoorbeeld meer of minder opslagruimte nodig? Dan is extra opslagruimte vaak met een paar muisklikken geregeld. Dit in tegenstelling tot de situatie waarbij je een eigen server in je bedrijfspand hebt. Als jed dan extra opslagruimte nodig hebt, moet je extra schijfruimte kopen. Als je die extra schijfruimte daarna niet meer nodig hebt, heb je hier wel kosten voor gemaakt. Bij cloud services betaalt je alleen voor wat je gebruikt. U bent dus veel flexibeler en kun je gemakkelijk op- en afschalen. Dat geldt niet alleen voor opslagruimte, maar bijvoorbeeld ook voor het op- en afschalen van gebruikers. Heb je (tijdelijk) meer of minder personeel, bijvoorbeeld vanwege seizoenspieken? Ook het toevoegen of verwijderen van gebruikers is met een paar muisklikken geregeld.

 

4. Gemak

Hardware en software op eigen locatie vereisen veel aandacht. Hardware moet bijvoorbeeld worden ingesteld, software moet worden ge├╝pdatet en van data moeten back-ups worden gemaakt. Wanneer je gebruik maakt van cloud services worden veel van deze taken overbodig. Je cloud provider is dan verantwoordelijk voor deze zaken.

 

5. Veiligheid

Wanneer je kiest voor cloud services is je data vaak beter beveiligd dan wanneer deze op een lokale server staan. Over de veiligheid van de cloud hebben we een blogitem besteed. Deze lees je hier.

Terug naar overzicht

Duurzamere en daarmee slimme ICT oplossingen

Is jouw organisatie afhankelijk van een 24/7 uptime en kan je geen seconde zonder een goed werkende ICT omgeving? Laat ons je dan adviseren tijdens een adviesgesprek.

Neem direct contact op met +31 85 4873450 of:

Laat je door ons terugbellen